EGYPTIAN MAGIC: CE ESTE ȘI CE NU ESTE?

 

Balsam cu puteri de vindecare legendare, o combinație sinergetică de ingrediente complet naturale, cu efect intens hidratant și regenerator.

COMPLET NATURALĂ | FĂRĂ TOXINE | FĂRĂ CHIMICALE | FĂRĂ CONSERVANȚI  | FĂRĂ  PARFUM | NICIODATĂ TESTATĂ PE ANIMALE

Poate fi folosită, cu toată încrederea, pentru îngrijirea pielii bebelușilor și a viitoarelor mămici.

 

INGREDIENTE

 

ULEI DE MĂSLINE  |  CEARĂ DE ALBINE  |  MIERE  |  POLEN DE ALBINE  |  LĂPTIȘOR DE MATCĂ  |  PROPOLIS

 

ULEI DE MĂSLINE (OLEA EUROPAEA): Cunoscut și folosit de mii de ani pentru proprietățile sale hidratante, este bogat în acizi grași esențiali, care ajută la refacerea și hrănirea pielii și a părului. De asemenea,  uleiul de măsline este recunoscut pentru proprietățile sale anti-oxidante, având un efect de protecție împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

CEARA DE ALBINE: este emolientă și păstrează umiditatea. Învelește pielea într-un strat protector, care o apără de substanțele iritante și de mediu. Face pielea moale și prezintă proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene.

MIERE: Un umectant natural, mierea este benefică pentru o multitudine de afecțiuni ale pielii și părului, inclusiv acnee, piele uscată și/sau ridată, păr deteriorat și/sau uscat. Datorită proprietăților sale antimicrobiene,  antiinflamatoare și anti-oxidante, mierea contribuie la  minimizarea efectului neplăcut al bacteriilor care cauzează acneea, tratează erupțiile acneice și neutralizează acțiunea radicalilor liberi, protejând pielea împotriva îmbătrânirii premature.

POLEN: calmează și ușurează efectele multor afecțiuni cutanate, iar pielii sănătoase îi ameliorează aspectul general.

LĂPTIȘOR DE MATCĂ: este un ingredient recunoscut pentru beneficiile considerabile asupra sănătății în general și a pielii în particular. Lăptișorul de matcă ajută la regenerarea și repararea țesuturilor și la vindecarea rănilor. În preparate cosmetice, lăptișorul de matcă are rol în prevenirea petelor și a ridurilor, hidratează pielea[1], reduce sinteza de melanină, fiind folosit și ca agent de albire[2].

10-AHD, un acid gras natural care se găsește numai în compoziția lăptișorului de matcă, a fost recent studiat pentru rolul jucat în corectarea disfuncțiilor de barieră ale pielii. Oamenii de știința au studiat următoarele[3]:

1.      evaluarea activitatii 10-AHD in reglarea indicatorilor diferențiali ai pielii;

2.      măsurarea efectului 10-AHD asupra inflamațiilor cutanate și al restaurării funcției de barieră a pielii;

3.      evaluarea efectului 10-AHD asupra xerozei (uscare anormală a pielii sau a mucoaselor).

Concluzii: La nivel cutanat, 10-AHD a acționat ca un puternic antiinflamator, în paralel cu stimularea producției de proteine, având ca efect direct regenerarea pielii.

De asemenea, s-a observat că, la subiecții studiului care prezentau aspectul de piele uscată, coeficientul de hidratare a crescut cu 28,8% și 60,4%, după 7, respectiv 21 zile de aplicare a unei creme care conținea 10-AHD.

Lăptișorul de matcă prezintă de asemenea proprietăți de vindecare a rănilor. O proteină care se găsește în componența lăptișorului de matcă activează keratinocitele, implicate în vindecarea rănilor[4].

Proprietățile antimicrobiene ale lăptișorului de matcă, împreună cu proteinele și acizii grași din componență, îl fac să fie potrivit pentru tratarea diverselor probleme ale pielii.

PROPOLIS: proprietăți antibacteriene, folosit în mod curent în vindecarea tăieturilor și a altor iritații ale pielii.

 

 

SUNTEM MÂNDRI!

 

Campaign for Safe Cosmetics

Compania Egyptian Magic este membra a Campaign for Safe Cosmetics (Campania pentru Cosmetice Sigure), aducându-și contribuția la efortul comun al grupării de a "elimina chimicalele periculoase din cosmetice și produse de îngrijire personală".

 

Cruelty Free

De asemenea, Egyptian Magic este inclusă pe listele PETA’s Cruelty Free Shopping Guide (Ghid PETA de Cumpărături Fără Cruzime), parte a programului Caring Consumer (Consumatorul Căruia îi Pasă).

 [1] TATSUHIKO, T; NAOKO, K; YUKO, H (2011) Application of the material of honeybee origin. Application of the  cosmetic material of the honeybee origin (Japanese). Frag J. 30: 17-24.

[2] HAN, S M; YEO, J H; CHO, Y H; PAK, S C (2011) Royal Jelly Reduces Melanin Synthesis Through Down-Regulation of Tyrosinase Expression. American Journal of Chinese Medicine 39 (6): 1253-1260.

[3] Effects of Hydroxydecine(®) (10-hydroxy-2-decenoic acid) on skin barrier structure and function in vitro and clinical efficacy in the treatment of UV-induced xerosis. European Journal of Dermatology, Nov-Dec 2011; 21(6):906-15.

[4] 149. MAJTAN, J; KUMAR, P; MAJTAN, T; WALLS, A F; KLAUDINY, J (2010) Effect of honey and its major Royal Jelly protein 1 on cytokine and MMP-9 mRNA transcripts in human keratinocytes. Experimental Dermatology 19 (8): E73-E79