Cremă naturală pentru piele
FACUTĂ DIN INGREDIENTE 100% NATURALE

EGYPTIAN MAGIC: CE ESTE ȘI CE NU ESTE?

ALEGEREA OAMENILOR 

Balsam cu puteri de vindecare legendare, o combinație sinergetică de ingrediente complet naturale, cu efect intens hidratant și regenerator.

COMPLET NATURALĂ | FĂRĂ TOXINE | FĂRĂ CHIMICALE | FĂRĂ CONSERVANȚI  | FĂRĂ  PARFUM | NICIODATĂ TESTATĂ PE ANIMALE

Poate fi folosită, cu toată încrederea, pentru îngrijirea pielii bebelușilor și a viitoarelor mămici.

ULEI DE MĂSLINE (OLEA EUROPAEA): Cunoscut și folosit de mii de ani pentru proprietățile sale hidratante, este bogat în acizi grași esențiali, care ajută la refacerea și hrănirea pielii și a părului. De asemenea,  uleiul de măsline este recunoscut pentru proprietățile sale anti-oxidante, având un efect de protecție împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

CEARA DE ALBINE: este emolientă și păstrează umiditatea. Învelește pielea într-un strat protector, care o apără de substanțele iritante și de mediu. Face pielea moale și prezintă proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene.

MIERE: Un umectant natural, mierea este benefică pentru o multitudine de afecțiuni ale pielii și părului, inclusiv acnee, piele uscată și/sau ridată, păr deteriorat și/sau uscat. Datorită proprietăților sale antimicrobiene,  antiinflamatoare și anti-oxidante, mierea contribuie la  minimizarea efectului neplăcut al bacteriilor care cauzează acneea, tratează erupțiile acneice și neutralizează acțiunea radicalilor liberi, protejând pielea împotriva îmbătrânirii premature.

POLEN: calmează și ușurează efectele multor afecțiuni cutanate, iar pielii sănătoase îi ameliorează aspectul general.

LĂPTIȘOR DE MATCĂ: este un ingredient recunoscut pentru beneficiile considerabile asupra sănătății în general și a pielii în particular. Lăptișorul de matcă ajută la regenerarea și repararea țesuturilor și la vindecarea rănilor. În preparate cosmetice, lăptișorul de matcă are rol în prevenirea petelor și a ridurilor, hidratează pielea[1], reduce sinteza de melanină, fiind folosit și ca agent de albire[2].

10-AHD, un acid gras natural care se găsește numai în compoziția lăptișorului de matcă, a fost recent studiat pentru rolul jucat în corectarea disfuncțiilor                   de barieră ale pielii. Oamenii de știința au studiat următoarele[3]:

           1. evaluarea activitatii 10-AHD in reglarea indicatorilor diferențiali ai pielii;

           2. măsurarea efectului 10-AHD asupra inflamațiilor cutanate și al restaurării funcției de barieră a pielii;

           3. evaluarea efectului 10-AHD asupra xerozei (uscare anormală a pielii sau a mucoaselor).

Concluzii: La nivel cutanat, 10-AHD a acționat ca un puternic antiinflamator, în paralel cu stimularea producției de proteine, având ca efect direct regenerarea pielii.

De asemenea, s-a observat că, la subiecții studiului care prezentau aspectul de piele uscată, coeficientul de hidratare a crescut cu 28,8% și 60,4%, după 7, respectiv 21 zile de aplicare a unei creme care conținea 10-AHD.

Lăptișorul de matcă prezintă de asemenea proprietăți de vindecare a rănilor. O proteină care se găsește în componența lăptișorului de matcă activează keratinocitele, implicate în vindecarea rănilor[4].

Proprietățile antimicrobiene ale lăptișorului de matcă, împreună cu proteinele și acizii grași din componență, îl fac să fie potrivit pentru tratarea diverselor probleme ale pielii.

PROPOLIS: proprietăți antibacteriene, folosit în mod curent în vindecarea tăieturilor și a altor iritații ale pielii.

SUNTEM MÂNDRI!

Campaign for Safe Cosmetics

Compania Egyptian Magic este membra a Campaign for Safe Cosmetics (Campania pentru Cosmetice Sigure), aducându-și contribuția la efortul comun al grupării de a „elimina chimicalele periculoase din cosmetice și produse de îngrijire personală”.

PETA_Cruelty-free_logo

De asemenea, Egyptian Magic este inclusă pe listele PETA’s Cruelty Free Shopping Guide (Ghid PETA de Cumpărături Fără Cruzime), parte a programului Caring Consumer (Consumatorul Căruia îi Pasă).

[1] TATSUHIKO, , K; NAOKO, K; YUKO, H (2011)Application of the material of honeybee origin. Application of the cosmetic material of the honeybee origin (Japanese). Frag J. 30: 17-24

[2] HAN, S M; YEO, J H; PAK, S C(2011) Royal Jelly Reduces Melanine Synthesis Through Down Regulation of Tyrosinase Expression American Journal of Chinese Medicine 39 (6):1253-1260

[3] Effects of Hydroxydecine (10-hydroxy -2- decenoic acid) on slim barrier structure and function in vitro and clinical efficacy in the treatment of UV- induced xerosis. European Journal of Dermatology, Nov-Dec 2011; 21(6):906-15

[4] 149. MAJTAN, J; KUMAR, P; MAJTAN, T; WALLS, A F; KLAUDINY, J (2010) Effect of honey and its major Royal Jelly protein 1 on cytokine and MMP-9 mRNA transcripts in human keratinocytes.  Experimental Dermatology 19 (8) E73-E79